مقاله جایگاه اجتماعی زنان و مشکلات زنان در جامعه
مقاله جایگاه اجتماعی زنان و مشکلات زنان در جامعه
آمار منتشر شده در اقصی نقاط جهان حاکی از مظلومیت گسترده زنان در زمینههای مختلف است: اشارهای به وضعیت ساختار جمعیت و زندگی، ازدواج و طلاق، برخورداری از حقوق اجتماعی، خدمات بهداشتی، باروری و مرگ و میر، خشونت فیزیکی و جنسی، زندانی شدن، بی خانمانی، انتظارات زنان از جامعه و خانواده، فعالیت اقتصادی، مدیریت و فعالیتهای سیاسی و اَشکال آموزشی زنان از جمله مواردی است که مطابق آمار رسمی صادر شده از کشورهای مختلف جهان، در این تحقیق بدان پرداخته شده است.
اطلاعات جمعآوری شده در این مجموعه پژوهشی عمدتاً از منابع و مجلات خارجی از طریق مراجعه به پایگاهها و مراکز اطلاع رسانی و نیز از منابع داخلی (به روش مروری – کتابخانهای) دریافت و تنظیم شده و یافتههای حاصل از این گردآوری آماری نشان میدهد که موقعیت اجتماعی زنان نسبت به مردان در سطح بسیار پائینی قرار دارد.
...
مدیریت و فعالیت سیاسی:
در طول تاریخ زنان اکثراً به سبب به ارث بردن تاج و تخت پدر یا شوهر میتوانستند بر اریکه قدرت بنشینند. هیچگاه زنی را در تاریخ سراغ نداریم که برای کسب قدرت، نهضت یا حرکتی را رهبری کرده باشد.اکنون هم در جهان سوم نمیتوان به قدرت رسیدن زنان را ناشی از فرایند سیاسی دانست. در جهان سوم، بهترین معیار برای وزن سیاسی دولت زنان این است که در نظر بگیریم اگر این زن از امتیاز منسوب بودن به یکی از دولتمردان بی بهره بود، تا چه حد امکان صعود به قلههای قدرت را مییافت؟ حتی در بسیاری موارد شاید میزان این امکان به صفر میرسید. آنچه که زنان را در رأس جریانهای سیاسی مینشاند و به سوی قدرت پیش میبرد را باید در توسعه نیافتگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشورها جست و جو کرد، چرا که در جوامع توسعه یافته ورود زنان به عرصه سیاست و پیشرفت آنان هیچگاه بر اساس بهرهبرداری از روابط و سنتهای خانوادگی و فرایندهای غیر سیاسی صورت نمیگیرد. ....